Avontuurlijke leergang organisatieontwikkeling voor HR-professionals bij DeLimes

Ook de begeleiders zijn er na vijftien afleveringen van de Rijnlandweek nog niet aan gewend. ‘Ik krijg steeds meer het gevoel,’ zegt Harold Janssen, ‘dat ons in het managementtijdperk iets fundamenteels is afgenomen. Een soort zelfbeschikkingsrecht. Het recht om over je eigen leven te mogen gaan. Een recht dat je het grootste deel van je wakende leven moet inruilen voor aansturing. Ik denk dat wij, geboren in het industriële tijdperk− dat juist dankzij de uitvinding van management zo succesvol was−, het effect daarvan onderschatten. The system must come first, zei Taylor in 1911 en sindsdien zijn mensen, managers incluis, gedegradeerd tot een (human) resource van dat systeem.’ Dat er een vorm van bedrijfskunde bestaat waar de mens wel centraal staat, spreekt alle beroepsgroepen aan. Maar toch vooral de HRM-professional. Hopeloos ingekapseld in het systeem – wat alleen al blijkt uit de benaming human resource management – ziet deze in het Rijnlands leerstuk een weg om diep gekoesterde verlangens en ambities nu eens echt te gaan waarmaken. Speciaal voor hen heeft DeLimes een leergang ‘Organisatieherontwikkeling’ in de maak.
Zie hier de brochure

Vijf blokken Die leergang is naast onze eigen expertise op dit gebied en onze ervaring met de Rijnlandweken, ook gebaseerd op de ervaring die wij hebben in de samenwerking met HRM-professionals in organisaties waar wij dergelijke verandertrajecten mogen en mochten begeleiden. De leergang bestaat uit vijf maandelijkse, tweedaagse blokken, met tal van inleiders. Het eerste blok vindt plaats op donderdag 21 en 22 september 2017. Het laatste blok op 25 en 26 januari 2018. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 16. De kosten voor deze zesdaagse cursus bedragen € 2.995,–. De kosten voor het hotelarrangement (inclusief alle maaltijden en transfers) komen uit op circa € 1.250,–. De leergang staat onder begeleiding van Harold Janssen en Jaap Peters.

Veranderkundige reis In vijf blokken van twee dagen halen we je op toepasselijke plekken in Nederland door de theorie, ontwikkel je je actorschap, ervaar je praktische open werkvormen, leer je veranderprocessen te ontwerpen en ontmoet je collega’s met ervaring. Tussendoor werk je aan jezelf en je organisatie in zogenoemde interventures. De tweedaagsen zijn zo opgebouwd dat je daarin je eigen (veranderkundige) reis aflegt, op een manier die mensen ook ervaren in veranderprogramma’s.

De inschrijving is begonnen. Meld je aan via Carona de Groot, [email protected], dan willen we je graag betrekken bij de definitieve vormgeving. Tenzij je, zoals sommigen liever doen, je lekker onbevangen wilt onder laten dompelen in de nieuwe wereld van veranderen. Een wereld die je overigens tegelijk bekend zal voorkomen.