Cursus De Rijnlandweek van de Werkgemeenschap van 2 t/m 6 januari 2017.

Rijnlandweek van 2 t/m 6 januari 2017.

De eerstvolgende Rijnlandweek  valt in de eerste volle week van januari 2017.

Wat doen vakmensen als ze de ruimte krijgen? Ze gaan aan de slag met wat nodig is. En met wie daarvoor nodig is. Na enige tijd ontstaat een groep mensen op wie je kunt rekenen en bij wie je je veilig voelt om vol vertrouwen te werken aan een gezamenlijk doel, waarvan alle deelnemers voelen dat het er echt toe doet. Zie hier de oeroude principes van de werkgemeenschap.

In deze Rijnlandweek van de Werkgemeenschap onderzoeken we hoe zo’n werkgemeenschap werkt van binnenuit. Waartoe? Logisch. Maar vooral: met wie? Werkgemeenschappen zijn echt geen aparte delen van een organisatie. Ze overlappen slechts gedeeltelijk. Vaak staat de praktijk zelfs haaks op de bedrijfskundige principes. En alleen Rijnlandse organisaties kunnen werkgemeenschappen adequaat ondersteunen.

De eerstvolgende Rijnlandweek is van 2 t/m 6  januari 2017. De deelnemers aan de cursus worden ondergedompeld in (1) wat is nu ‘sociaal-economische bedrijfskunde’ en (2) wat komt daarbij kijken om het tussen de oren te krijgen? Op de eerste plaats bij jezelf en daarna in je organisatie.

Elke deelnemer draagt een eigen praktijkcasus aan. Een keur aan bijzondere gastsprekers en onverwachte werkvormen maakt het programma interactief en afwisselend. Zie het programma!  En kijk ook even naar dit filmpje.  En de deelnemers uit 2016.