Je vakmensen zijn het geweten van je organisatie

‘Ontworpen door clowns onder leiding van apen’: De Boeing 737 MAX.

Ethiek, integriteit, moreel kompas Het spel om poen en prestige

Lees ook

Modern leiderschap vraagt om georganiseerde tegenspraak Veranderen? Tegenspreken! Voorkom het klokkenluiden, word een dwarsligger

Ik kan er niet van slapen. Vakmensen bij Boeing wisten al dat de 737 Max niet deugde. Maar ze hebben zich laten overrulen. Door apen. 346 doden later, twee gecrashte toestellen en alle geproduceerde exemplaren al tien maanden aan de grond, komt de aap uit de mouw. ‘Zou jij je gezin laten meevliegen in een 737 Max?’, was op een gegeven moment de vraag die onderling werd gesteld. ‘Nee, dat zou ik niet doen, het is ontworpen door clowns die worden aangestuurd door apen’. Lees Verder