Plug in to Plug-In-City

Nieuw Organiseren in de praktijk bij Plug-In-City Eindhoven op StrijpS.Het idee van een woon-/werkgemeenschap o.b.v. de principes van circulaire economie. Dat betekent dat alle materialen ooit op StrijpS in gebruik waren en nieuwe toepassing hebben gevonden. Zo ontstaat als het ware een stad in de stad. Tenminste, dat is het idee van Trudo, een woningcorporatie die de bouwrijpe grond ter beschikking stelde en de basisvoorzieningen zoals water en elektriciteit verzorgde.En dat voor de komende drie jaar.
Als eerste vestigen zich er creatieve ondernemers als architecten, tekstschrijvers en natuurlijk wat horeca. Volgens mij tijd om er een school aan toe te voegen, De Makerij. Een school voor nieuw vakmanschap o.b.v. Rijnlandse principes en vanuit de gedachte “Als het niet kunt voelen, zul je het nooit door hebben”. Talent een springplank geven i.p.v. een vangnet.
Te beginnen met het bouwen van modulaire studentenhuisvesting. Als je dan iets wilt leren waar je wat aan hebt. Dat gaan we maar eens zoeken.

Lees verder