Voorzitter Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging wil sociaal kapitalisme

EINDHOVEN – “We zitten in een kredietcrisis, maar tegelijk ook in een morele crisis. Die moeten we gebruiken om dit Angelsaksische systeem om te bouwen naar een sociaal kapitalistisch systeem.” Dat zei Peter Swinkels, voorzitter van de BZW maandagavond tijdens een discussieavond van de VVD in café Thomas in Eindhoven.

Hij discussieerde samen met Elies Lemkes (Brainport) en Marc Hendrikse (NTS Group) met het publiek over de veerkracht van Brainport tijdens deze crisis.

Swinkels: “Het is te gek voor woorden dat de buitensporige bonussen, vooral in de bankwereld, werden getolereerd. En dat bedrijven door hun financiers werden opgescheept met enorme schulden. Het is een systeem dat wel kapot moest gaan.” Hij kreeg behalve van VVD-publiek bijval van Hendrikse. “Ondernemers moeten in de spiegel kijken en zich afvragen of ze behalve aan technologische innovatie wel genoeg aan sociale innovatie hebben gedaan. Hebben we wel genoeg gebruik gemaakt van de kennis en de creativiteit van de eigen mensen?”

Eindhovens Dagblad: dinsdag 31 maart 2009 | 02:45 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 31 maart 2009 | 07:55